Organizarea corectă a meselor avînd hernii ale coloanei vertebrale este primul lucru pe care ar trebui să îl facă o persoană care a primit acest diagnostic. Întrucât una dintre cele mai frecvente cauze ale herniei coloanei vertebrale este nutriția insuficientă cu substanțele necesare discurilor intervertebrale.

Mușchii și ligamentele din jur alimentează discurile și elimină produsele metabolice. Când ligamentele și mușchii nu își îndeplinesc în mod adecvat funcțiile, schimbul de oxigen și nutrienți scade, discurile se uzează excesiv. Mai întâi se dezvoltă osteochondroza, apoi se formează o hernie. A opri dezvoltarea bolii este posibil numai printr-o alimentație și exerciții fizice adecvate.

Alimente dăunătoare persoanelor cu hernie.

Urmează o listă de alimente care trebuie limitate sau mai bine eliminate din dieta dvs.:

✔ Faina și zahărul sunt produse absolut inutile, deoarece în procesul de curățare industrială sunt eliminate toate vitaminele și mineralele;

✔ Înghețată, diverse jeleuri, dulciuri, majoritatea produselor făinoase;

✔ Cafea, ceai, băuturi carbogazoase. Calciul este îndepărtat din țesutul osos, care înmoaie vertebrele, crescând riscul deformării coloanei vertebrale.

✔ Faina de ovăz. Îngreunează absorbția calciului.

✔ Sarea este depusă pe articulații, în oase, de aceea reduceți de fiecare data cantitaatea de săruri alimentare din farfuria dvs.

✔ De asemenea, nu mâncați alte alimente sărate: nuci, marinate, ketchups. Un astfel de aliment contribuie la procesele inflamatorii.

✔ Carnea grasă. Din cauza conținutului în cantități mari de colesterol, poate perturba patența vasculară, ceea ce duce la o alimentație slabă a coloanei vertebrale.

✔ Produsele din carne, cum ar fi: cârnați, slănină, cârnați, conțin prea mulți coloranți, stabilizatori, potențatori de arome, etc .;

✔ Orez alb, conserve. Conține sodiu din cauza căruia există o retenție de lichid în organism. Acest lucru poate afecta sănătatea măduvei spinării situată în interiorul coloanei vertebrale. Poate suferi compresiune datorită prezenței unor vase mari de sânge în apropierea acesteia, revărsate de lichid.

✔ Margarine și produse tartinabile;

✔ Toate afumaturile, în special peștele din magazine, sunt procesate într-o soluție specială și nu afumate;

✔ Alcoolul și țigările distrug cartilajul discului. De asemenea, din cauza vasospasmului, alimentația țesutului osos și cartilaginos al coloanei vertebrale, precum și a măduvei spinării este perturbată.

Produse utile în cazul herniei coloanei vertebrale

✔ Pere, mere, roșii, pere măcinate (anghinare), căpșuni, zmeură, merișoare. Conțin astfel de vitamine și substanțe utile precum: vitaminele C, A1, B2, B9, E, K, H și PP, atât de necesare organismului nostru.

✔ Citrice, coacăze și șolduri de trandafir. Sunt surse sigure de vitamina C, care este responsabilă de nutriția coloanei vertebrale.

✔ Morcovi și sfeclă. Sunt un excelent antioxidant, capabil să încetinească procesul de îmbătrânire a organismului. Utilizarea sucului de morcovi cu lapte contribuie la creșterea și regenerarea țesutului osos.

✔ Legume verzi și frunze. Conțin o cantitate mare de calciu organic, care este necesar pentru a asigura puterea fiecărei vertebre. Țelina, spanacul, lucerna și kale sunt deosebit de utile.

✔ Ceapă și usturoi. Consolidarea imunității organismului și prevenirea apariției inflamațiilor.

✔ Linte, alune și alte nuci, stafide albastre, caise uscate, fasole, dovleac, varză;

✔ Pâine grosieră, tărâțe, cereale;

✔ Produse lactate, cașcaval și brânză. Laptele proaspăt natural, chefirul, iaurtul și alte produse lactate sunt necesare pentru rezistența întregului aparat osos, inclusiv a coloanei vertebrale. În același timp, calciul conținut în ele nu are tendința de a fi depus sub formă de pietre, ci este cheltuit în întregime pentru nevoile sistemului scheletic al corpului.

✔ Pește gras (somon, somon, păstrăv) și fructe de mare. Conțin fosfor organic și acizi grași polinesaturați, care sunt necesare pentru rezistența vertebrelor.

✔ Hering și ulei de măsline. Surse de vitamina F, care are un efect antiinflamator asupra coloanei vertebrale.

✔ Ficat de pește, gălbenuș de ou și unt. Bogat în vitamina D, care este responsabil pentru siguranța calciului în vertebre.

✔ File de pui, carne de iepure și carne de curcan;

✔ Gelatină și jeleu din urechi și cozi de animale, cartilaj și alge marine. Aceste produse sunt bogate în substanțe care asigură funcționarea normală a discurilor intervertebrale.

✔ Produse în care se adaugă agar-agar – o substanță obținută din alge.

✔ Chondroprotectoarele (protectoarele cartilajelor) sunt făcute din cartilaj de animale, de aceea protejează atât de eficient țesutul cartilajelor și încetinește progresia modificărilor distrofice ale articulațiilor și discurilor coloanei vertebrale. Tratamentul cu astfel de medicamente durează de obicei până la șase luni, deoarece țesutul cartilaginos se acumulează destul de lent.

✔ Apă! Cartilajul este de 85% apă, deci nici sucuri, cafea, ceaiuri sau fructe înăbușite nu vă vor vindeca cartilajul. Numai apă. Puteți citi despre cât de multă apă este importantă de băut în timpul zilei și despre ce apă consideră că organismul este apă și care nu. Trebuie să bei apă caldă, aproape de temperatura corpului tău. Nu bea sucuri pe stomacul gol – aceasta este o sarcină uriașă asupra pancreasului și primul pas către diabet.